Project Details
Project

The Habitat Shop @ Penang Hill

Location

Penang Hill, Penang

Size (Sqft.)

2,800

Completion Year

2018

Nature meets Contemporary Architecture

The Habitat sits on the fringe of Penang Hill’s virgin jungle reserve area, which is part of Malaysia’s prehistoric rainforests that are about 130-million years old.

Thus, in architecture and the interior designing of The Habitat Shop, Archiplan’s approach is to preserve this invaluable gift from Mother Nature – The Shop is architected and built around the forest’s trees. It is reminiscent of a modern-day tree-house – the end-result is a harmonious symmetry in contemporary architecture and nature; display shelves are built from natural materials that keeps in line with the overall ‘nature’ concept. Lighting fixtures along the ceiling creates a mimicry of natural lighting from above.

Related Posts